infoblokk szechenyi 2020
Szakkor banner
 
 

2019. szeptember 11-én este 17.30-kor, Sutyinszki István tartott előadást a Könyvtárban: „A kannibálok földjén – Úti élménybeszámoló a Fidzsi szigetekről” címmel.

Sutyinszki István, akit mindenki csak Pistinek ismer, immár 15 éve járja a világot. Járt Indiában, Malaysiában, Kambodzsában, Vietnámban, Kínában, Dubaiban és még számos varázslatos helyen, a világon. Néhol jógát tanított, máshol önkénteskedett, angolt tanított, vagy éppen turistaként vendégeskedett.

kannibálok  foldjen

Utazásairól rengeteg fotó- és videódokumentáció született, melyet facebook oldalán „Ázsiai bolyongásaim” néven rendszeresen közzé is tesz, ezzel elrepítve a felhasználót távoli, egzotikus tájak titokzatos világába. Többször is tartott már diavetítéssel és videó felvételekkel tarkított élménybeszámolót könyvtárunkban utazásairól, és korábbi
ígéretéhez híven most is ezt tette.

Szeptember 11-én Pisti ismét fantasztikus előadással kápráztatta el az érdeklődőket, melyen Fidzsi-szigeteken töltött nyaralásáról tartott úti beszámolót az érdeklődőknek. Lebilincselő fotó és videó dokumentációjának köszönhetően a jelenlévők úgy érezhették magukat, mintha ők maguk is részesei lettek volna az eseményeknek. A kannibálok földjén járt világjáró mesélt tűztáncról, más ősi szertartásokról, a káva-ról, amely egy bódító nemzeti „varázsital”, ijesztő kalandjáról a sivatagban, a helyi emberek vendégszeretetéről, a csodálatos természeti környezetről. Megosztotta a 7 dolláros történetét, melyet abból az apropóból bocsátottak ki 2017-ben, mert a 7 fős rögbi csapatuk, a rugby seven, megnyerte az olimpiát. Ez a korlátozott számban készült pénz hivatalos fizetőeszköz, de érdekessége még az is, hogy 7 dollárost soha, sehol máshol nem készítettek még a világon, ezért nagy becsben tartja mindenki, akinek a tulajdonába kerül.

Pisti éppen a napokban indult el újabb kalandos útjára. Előadása végén ígéretet tett arra, hogy a továbbiakban is be fog számolni kalandozásairól, a Dérczy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben.

Arany-Tóth Anita